Peppink

Zakelijk Project

Een compleet nieuwe website voor Peppink Coiffures.

Peppink Coiffures is een lokale kapperszaak in Purmerend met 2 filialen. Met de nieuwe website kunnen (potentiële) klanten makkelijker, sneller en betrouwbaarder informatie vinden en kappersafspraken maken. Ik mocht de complete website van logo tot kleurstelling tot UI maken.

Het ontwerp

Het begon allemaal met het tekenen van een nieuw ontwerp. De vorige website kwam uit 2011 en was niet geoptimaliseerd voor mobiel en SEO. Ik ben nu juist begonnen met een mobile-first benadering. Ik heb ervoor gekozen om de look van het merk en interieur van de filialen terug te laten komen, dus veelal wit-grijs tot donkerblauw-zwart en dit zie je ook duidelijk op de filiaalpagina’s. Om het de gebruiker makkelijker te maken welk filiaal te kiezen is het adres groot zichtbaar op zowel de homepagina als de filiaalpagina’s zelf. Ik heb er zoveel mogelijk voor gezorgd dat alles één geheel is, van pagina tot pagina.

Bij het moderne ontwerp horen ook nieuwe logo’s en filiaalfoto’s die ik heb gemaakt, die media heb ik ook doorgevoerd op de sociale media.

De handigheidjes

Omdat ik vind dat een website niet er niet alleen goed uit moet zien, maar ook makkelijk. Heb ik aan de website een aantal handige functies aan toegevoegd. Als je bijvoorbeeld een afspraak wilt maken met een specifieke medewerk(st)er, dan zie je meteen op welke dagen hij of zij werkt zodat je meteen weet voor welke dag je mogelijk een afspraak kan maken. Ook zie je wanneer er een (feest)dag met aangepaste openingstijden aankomt hoelang dat duurt en de rede ervan. En natuurlijk zijn er knoppen om snel Apple of Google maps te openen of om direct het nummer van het filiaal te bellen om een vraag te stellen of om een afspraak te maken.

Het adminpaneel

Door een adminpaneel toe te voegen is het mogelijk voor de eigenaar om zelf snel van alles te regelen zonder tussenkomst van mij of anderen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om informatie zoals openingstijden, vakanties, tarieven en werknemers te bekijken, wijzigen en verwijderen. Het is ook mogelijk direct impressiefoto’s te uploaden en beheren.

Interesse in een frisse nieuwe website?

Ben je toe aan vernieuwing? Of is dit je eerste website. Neem contact op, dan maken we samen een toekomstbestendige website. Contactpagina