L Arrindell

Linkmusic

PROJECT

linkmusic.ml

Jij hoeft niet te weten hoe je vrienden muziek luisteren, dat doen wij!

LinkMusic is een handige tool voor het makkelijk delen van muziek met vrienden die andere streaming diensten gebruiken als jij. Je zoekt het nummer met de titel en artiest van het nummer of je plakt simpelweg je eigen Apple Music, Deezer of Spotify link. Daarna gebeurt er wat computermagie waarna je één LinkMusic link krijgt die je met al je vrienden kunt delen. Je vrienden kunnen vervolgens met het nummer in hun eigen streamingdienst openen, zoals Apple Music, Deezer, Spotify en YouTube.

Het doel

Het begon allemaal toen ik mijn muziek wilde delen met mijn vrienden en dat dat niet zo makkeljk was als een linkje sturen, omdat iedereen andere streamingsdiensten gebruiken. Daarom besloot ik een webapp te maken waarbij het makkelijk is om muziek te delen waarbij het niet uitmaakt wat voor streamingsdienst ze hebben met 1 link.

Linkmusic werkt met de meeste grote streamingdiensten zoals Apple music, Spotify, Deezer en YouTube. Op dit moment zijn er al meer dan 1000 verschillende nummers gelinkt op linkmusic, je kunt de hele lijst op linkmusic.ml/all bekijken.

De mogelijkheden

Het gebruik moet natuurlijk zo makkelijk mogelijk zijn, dat betekent dat je direct op de homepagina kan zoeken met de titel + artiest van een nummer of plak simpelweg de link van jouw streamingdienst. Vervolgens wordt automatisch de links van de streamingdiensten opgehaald en er een nieuwe linkmusic.ml link gemaakt die je direct kunt delen met je vrienden. Als je vrienden of wie dan ook op je link klikt kunnen ze meteen naar een 30s Pre-listen luisteren of het hele nummer afspelen in hun favoriete app.

De larrindell.com/radio radiospeler werkt ook met linkmusic, hierdoor kun je het nummer dat je nu of eerder op de radio luistert meteen opnieuw afspelen, opslaan of delen.