L Arrindell

Rooster

PROJECT

schoolrooster.ml

Een moderne webapp voor jouw schoolrooster. Voor en door leerlingen.

Schoolrooster is een nieuwe webapp voor het bekijken van je Zermelo rooster speciaal gericht op leerlingen. Met handige functies zoals darkmode en offline-modus kun je altijd je rooster bekijken daarnaast heb je ook altijd snelle links bij de hand voor bijvoorbeeld de Jaaragenda, Magister of Office 365. Je kunt ook je eigen links toevoegen.

Schoolrooster is een project die ik in 2015 begon om sneller mijn rooster te kunnen bekijken en het onderweg ook mooier te kunnen maken, na jaren van verbetering (en veranderingen door school) is de nieuwste versie van schoolrooster ontstaan.

Waarom een nieuwe webapp?

In 2015 toen mijn eerste versie uitkwam had onze school nog geen app voor het bekijken van je rooster, je moest door een lange lijst van alle leerlingen zoeken naar je naam om vervolgens een tabel te krijgen met je rooster. Dit vond ik erg irritant dus begon ik een eigen website met PHP te maken waarbij de code zelf meteen jouw rooster laat zien.

Het ontwerp

In 2017 startte de school met een nieuw systeem voor roosters, waardoor mijn oude code niet meer werkte. Daardoor heb ik in 2017 een compleet nieuwe versie in PHP geschreven die nu ook de roosterwijzigingen kon laten zien.

Over de jaren heen tot 2021 heb ik steeds nieuwe verbeteringen aangebracht zoals een Dark mode en het zien van de tijd tot de volgende les.

De functies

Terwijl ik PHP leerde gebruiken kwam ik steeds op nieuwe functies om toe te voegen, zo had ik in 2018 “snelle links” toegevoegd, dit waren links naar veel gebruikte websites binnen de school. Later voegde ik ook functies toe als offline modus en het overzicht van de jaaragenda(Zie afbeelding) en toetsen. Schoolrooster.ml ging hierdoor steeds meer lijken op een echte app.

Dit project word niet meer openbaar onderhouden en is daardoor onbruikbaar voor derden. Als je toch nog een kijkje op de homepagina wilt nemen klik dan hieronder. Je kunt daar ook alle versies over de jaren zien.
Bekijk de website