L Arrindell

Over mij

Leco Arrindell

Leuk dat je op mijn website bent gekomen en dat je meer over mij wilt weten!

Leco Arrindell

Introductie

Ik ben student Informatica aan de Universiteit van Amsterdam. Toen ik klein was speelde ik net als veel kinderen met Lego. Vooral met sets uit de Technic-serie want die konden uit zichzelf dingen doen, bijvoorbeeld bewegende propellers of een rijdende trein. Op mijn basisschool kregen we soms les over technische onderdelen, zoals elektrische magneten. Ik vond het toen ook al leuk om via een websitebouwer kleine sites te maken.

Later op de middelbare school volgde ik in de eerste twee jaar een extra onderdeel genaamd Wetenschapsklas. Hierbij heb ik dingen geleerd over de ruimte, elektronica en programmeren. Ik heb in die tijd allerlei leuke uitjes gehad waaronder een lezing van André Kuipers.

Interesse

Mijn eerste website
Mijn eerste website.

Mijn echte interesse voor programmeren kreeg ik tijdens de HTML lessen van de wetenschapsklas. Daar zag ik wat je allemaal met wat regels code kon maken, zoals een radiospeler of het embedden van spelletjes.

Na die lessen ben ik zelf doorgegaan, eerst met een Arduino. Daarmee leerde ik met filmpjes op YouTube code te schrijven waarbij je lampjes, schermpjes en sensoren kon bedienen. Zo had ik een alarm gemaakt voor mijn deur, je had een groen en rood lampje voor de deur en je moest dan een code intoetsen zodat het alarm niet afging als je de deur opent.

Later kreeg ik een Raspberry Pi, dat is een kleine computer die veel slimmer is dan een Arduino, hier kan je namelijk een volledige Linux distro opzetten. Daarbij heb ik ook weer allemaal “projecten” mee gemaakt zoals het aansturen van speakers met je telefoon of het hosten van een website.

Daarna ben ik weer verder gegaan met het maken van website voor allemaal verschillende doelen, van een radiospeler tot schoolprojecten. Na 6 jaar vindt ik het nog steeds leuk ik heb nog steeds nieuwe ideeën waar ik een website van kan maken.

In de tussentijd heb ik ook nog wat gespeeld met C# en in 2017 had ik een radiospeler gemaakt met 6 knoppen voor radiozenders en een klok, ook was het mogelijk om .rru-bestanden te openen(zelf gemaakte bestandsextensie), dat was een simpel tekst bestand met de radiourl erin. De radiospeler werkt nu trouwens nog steeds :). Alleen wat ik zo leuk vind aan het web is dat het op elk apparaat werkt die een internetbrowser heeft.

LArrindell.com

LArrindell.com is mijn persoonlijke site. Ik heb dit domein in april 2020 gekocht, hiervoor gebruikte ik gratis domeinen zoals arrindell.ml en arrindell.tk, maar .com is naar mijn mening toch wel iets professioneler.

Op deze site beginnen al mijn projecten, ik maak alle pagina’s en logo’s zelf(tenzij anders aangegeven). Ik gebruik Visual Studio Code als tekstverwerker en Adobe Illustrator voor illustraties. Ik gebruik natuurlijk andere sites voor inspiratie en volg soms wat tutorials.

Bekijk hier al mijn projecten die ik durf te tonen.

Andere hobby’s

Trofee
2e plaats bij schaaktoernooi van school 2014.
Zonsondergang
Recente foto van mijn instagram.

Naast programmeren vind ik het maken van foto’s en spelen van bordspellen leuk, vooral monopoly en schaken. De mooiste foto’s die ik heb kun je terugvinden op mijn Instagram-account.

Socials

Ik heb een instagram-account waar ik soms een foto plaats en een LinkedIn-account waar je mijn carriere kunt volgen.